«

»

feb 27

Gustaaf

Monnikensoep

buddhaDeze Thaise Boeddhistische monnik is : A/ Knetterhard of B/ Knettergek. Of zou er hier toch enige vorm van trucage aanwezig zijn?


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Jos

    Dit is helemaal echt Gustaaf, daar twijfel ik geen moment aan.

    Je ziet het water toch gewoon koken!
    Voor zijn eigen veiligheid heeft de monnik bij deze ceremonie dan ook continue een brandslang over zijn schouder hangen.
    De gelovigen moeten d.m.v. een hek van varkensgaas op afstand worden gehouden omdat het anders veel te gevaarlijk voor hun is.
    Ze zouden bijvoorbeeld in een onbewaakt ogenblik weleens bij die monnik in de soepketel kunnen springen en daar zijn gewone gelovigen nou eenmaal niet tegen bestand!
    Je ziet ook dat hulpmonniken voorzichtig op veilige afstand van het vuur blijven bij het aanreiken van allerlei voorwerpen van de gelovigen.
    Ze bidden uit volle kracht en soepmonnik zegent ondertussen de voorwerpen door een korte aanraking met zijn staf.
    Dit werkt echter alleen als de soepmonnik op zijn kookpunt is!
    Op een gegeven moment denkt hij dat het iets af begint te koelen en voelt hij even zijn hand in de ketel.
    Daarop gooit de vuurmeester er nog wat open haardhout op en begint de wappermonnik weer enthousiast te zwaaien met zijn waaier.
    Zo komt de monnik gelukkig snel weer op temperatuur en kunnen de rituelen weer gewoon doorgaan.

    De hulpmonniken blijven op veilige afstand van het vuur bij het aanreiken van de voorwerpen die hij zegent met zijn . Ze bidden uit volle kracht en monnik “zegent” ook allerlei voorwerpen met zijn staf.
    Een teken dat het

  2. Gustaaf
    Gustaaf

    Hee die Jos, ik wantrouw van nature alles, wat maar enigszins met één of andere godsdienst te maken heeft. Dit kan niet zonder trucage. In India hadden ze een tijdje terug één of andere heilige die al 150 jaar zonder te eten in een boom woonde. Ja natuurlijk, moet kunnen. 😉 Zal ik eens zeggen waarom dat hek er staat, zodat de omstanders niet kunnen voelen dat het water maar een aangename 30 graden warm is. Jos, ben op je qui-vive.

  3. Rooky

    ze bedriegen alles wat los en zat zit voor geld. Wil ze niet allemaal over 1 soepkom scheren maar toch….

    1. Gustaaf
      Gustaaf

      Er is nog nooit iets nuttigs uit welke religie dan ook gekomen. Of doe ik nu een boute uitspraak? Nope!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.