«

»

nov 30

Gustaaf

Vreemde snuiter

padEen pad is op zich al een lelijk ding, maar als ie dan ook nog eens geen gezicht heeft…


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Gerrit

    Lucilia bufonivora, let vooral op het tweede deel van de naam; paddeneter. Ik heb ze ook wel eens gevonden, niet leuk.
    (tenminste niet voor een paddenliefhebber als ik)

    1. Gustaaf
      Gustaaf

      Thx Gerrit, ik heb idd wel ooit gehoord dat Nederlandse padden last kunnen hebben van parasieten, die ze zo ongeveer leven opeten. Maar had niet in de gaten dat dat hier ook van toepassing was. Wij zelf hebben jaren een padje in de tuin gehad. Kwam zomers zelfs regelmatig binnen kijken als de achterdeur openstond. Hij at veel slakken weg.

  2. Gerrit

    De paddenvlieg beging bijna altijd in de neusgaten en eet de pad van daaruit weg; als je padden vindt met een half weggevreten kop; zoals deze is het bijna altijd een paddenvlieg-infectie.
    Geeft wel weer even wat reflectie op wat ik de Disney natuur noem; blij en vriendelijk en als er eens een dier wordt opgegeten wordt er altijd nog even bijgezegd dat er heel snel gedood wordt en dat het dus niet zo zielig is.
    Onzin; dieren kunnen overleven in de natuur, maar leuk en veilig is het er absoluut niet; reken maar na; een pad kan redelijk oud worden (40 jaar schat ik niet als een probleem) en elk jaar betekent dat een paar duizend, reken 4000 larven. Gemiddeld zullen er daar maar twee van op dezelfde manier aan de voortplanting kunnen gaan deelnemen, anders liep Nederland vol met padden.
    Het merendeel komt vrij ellendig aan zijn of haar eind. maar leg dat maar eens uit aan die boomknuffelaars als Thieme en consorten.

  3. Gustaaf
    Gustaaf

    Gerrit, Wist niet dat padden zo oud kunnen worden. Maar je hebt zeker gelijk. Zo zaten hier afgelopen zomer de nodige konijnen die myxomatose hadden. verschrikkelijk om te zien hoe die beestjes dan creperen. Je ziet ze de verschillende stadia van de ziekte. Maar ja, wat kun je doen. Dierenambulance bellen is ook zoiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.