«

»

jun 03

Gustaaf

Ondertussen in het kalifaat

beul_bannerVeel praatjes heeft de beruchte IS beul ‘bulldozer’ niet meer nadat hij door het reguliere Syrische gevangen is genomen.

2 reacties

 1. ericv

  1 voor 1 gaan al die ratten eraan.

  Ik moet zeggen dat de resultaten van het reguliere Iraakse leger, dat nu bv in en rond Fallujah vecht, me positief verbazen. In korte tijd is er, naast de koerdische strijders in net noorden van irak, tegen alle verwachtingen in toch een strijdbaar soenisch-shiitisch leger gevormd.

  Verbazingwekkende resulaten, Hoe Isis ook te verachten is, ze vochten tot voor kort niet slecht.

  De bevrijdingen van Mosul en Raqqa volgen dit jaar nog, volgends de planningen in ieder geval, dan is het ver gedaan met IS in de levant.

  Dan komen al die IS-strijders massaal terug naar hun uitkeringsparadijs.. benieuwd hoe dat uit gaat pakken…
  ben bang dat ze hier de strijd wat intensiever zullen gaan voeren.

 2. Gustaaf
  Gustaaf

  Hier gaan ze meteen guerrillatactieken toepassen (na eerst hun sociale dienst geregeld te hebben) . Moet eerlijk dat ik me niet erg verdiep in hoe de oorlog aldaar verloopt. Weet wel dat i.s. op de terugtocht is en dat is natuurlijk prima. Assad krijgt wel serieuze steun van de Russen. Iran helpt vervolgens het sjiitische kamp weer. Assad deugt natuurlijk ook niet. Maar alle landen in die regio daar, zijn niet rijp om een democratie te worden. En ja, dan is een stabiele dictatuur nog het beste voor iedereen. Nou ja, bijna iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.